Pharmaceutical company Roche

DEMENCA – NAŠ SKUPNI IZZIV

S podatki nad demenco

RAZVOJ DRUŽBE SE MERI S TEM, KAKO SKRBI ZA STAREJŠE

22 & 23 Oktober 2022  

Občina kranj logo
Oracle logo

BODITE DEL REŠITVE ZA PRIHODNOST NAŠIH STAREJŠIH, NAŠIH STARŠEV IN NAS SAMIH.

Statistika demence v Sloveniji

Že pogleduješ okoli po prostoru, če se statistika lahko nanaša tudi nate? No, na vse nas se. K sreči, se ogromno institucij, univerz, podjetjij… ukvarja z razpisovanjem in iskanjem zdravil, terapij,…  kaj pa do takrat? 

Vsekakor smo hackerji tisti del družbe, ki rad soustvarja reštive in se ne ustraši trdih orehov. Bolj kot je izziv zahteven, bolj smo motivirani. Če pa gre še za prihodnost naših bližnjih in nas samih? Potem pa še posebej ni razloga za oklevanje!

Prijavi se na Demenca – naš skupni izziv hackathon in bodi del rešitve, ki lahko spremeni življenje mnogih – tudi v tvoji bližini!

Kakšni izzivi vas čakajo?

Kot se ti že lahko dozdeva, bomo reševali razne situacije, ki jih s seboj prinaša demenca, in sicer s treh različnih zornih kotov, če lahko tako rečemo: 

Patients with dementia

Podpora oskrbovancem (osebam z demenco)

Caretakers of dementia patients

Podpora oskrbovalcev (osebam bolnikov z demenco)

Dementia friendly community

Demenci prijazna občina

Kakšne rešitve pričakujemo?

 

Odlične in uporabne, se razume! 😊 Iščejo se inovativne rešitve za osebe z demenco in njihove oskrbovalce, ki jim bo prinesla dodano vrednost, bo enostavna za uporabo in bo dostopna, na nek način pa je lahko tudi njihova vstopnica v sprejemljivejši svet!

Lahko je koncept, tehnična zasnova, poslovni načrt, akcijski načrt in delna raziskava trga. Lahko je aplikacija, lahko je ideja nekega fizičnega produkta, ali razdelana raziskava, kjer s podatki podprete svoje trditve in pokažete vrednost dela. Vse, s čimer lahko pripomoremo k boljšemu razumevanju, odzivanju,… pomočjo osebam z demenco in njihovim skrbnikom.

Kaj je torej nagrada za  vaše delo?

Vsekakor občutek, da vsi skupaj na tem hackathonu delamo na nečem za splošno dobro. Kaj ni to najboljša nagrada? 

No, poleg vzhičenosti in občutka izpopolnitve, in tega, da boste morda nadaljevali razvoj rešitve z enim od podpornikov projekta ter pomagali ljudem, se seveda potegujete tudi za denarne nagrade:

First place

1. MESTO 3.300€ neto

2. MESTO 2.400€ neto

Second place
Third place

3. MESTO 1.500 € neto

KDAJ?

22. & 23. OKTOBER 2022

KJE?

V ŽIVOOO! KRANJ, KOVAČNICA

Če res se res nikakor ne morate udeležiti v živo in bi res radi sodelovali, pišite v prijavnico. Mogoče uredimo hibridno možnost.

Kovacnica Kranj
Innovators

KDO?

INNOVATORJI, KREATIVCI, VSI KI SE JIH PROBLEMATIKA POSEBNO DOTAKNE, TEHNIČNI TIPI, SOCIOLOGI IN VSI, KI VERJAMEJO V SPODOBNO IN AKTIVNO STAROST.

SPREMINJAMO NAŠO PRIHODNOST IN ŽELIMO DA STE TUDI VI DEL TE EKIPE.

PRIDRUŽI SE NAM NA NAŠEM HACKATHONU

BREZ IZGOVOROV!

Zberi ekipo in se prijavi. Nimaš ekipe? Ni ovir, ti jo najdemo!

Prijavi se SEDAJ in soustvarjaj zgodovino!